PITTIG GEKRUIDE GERECHTEN BIJ HET PORTLAND JERK FESTIVAL

Op 03 juli vindt bij Folly Great House in Port Antonio, gelegen in het noordoosten van Jamaica, voor de 12de keer het Portland Jerk Festival plaats. “Jerk Meat”, pittig gekruid en gestoofd vlees, is een van de meest geliefde gerechten op Jamaica.

 

Het originele recept van Jerk is afkomstig van de Arawak indianen, waarna de Maroons, gevluchte slaven die zich in het gebergte van Jamaica voor de Spanjaarden en later de Engelsen verstopt hielden, het recept verder ontwikkelden. De Maroons jaagden op zwijnen en het vlees werd gemarineerd met een mengsel van peper en andere kruiden. Daarna werd het gewikkeld in de bladeren van de Pimento boom. Vervolgens werd het vlees met hete stenen en smeulend Pimento hout in een gat gelegd en afgedekt met palmbladeren. Na enkele uren was het vlees gaar en des te smaakvoller door het Pimento hout.

Tegenwoordig wordt Jerk Food voorbereid in door de helft opengemaakte olievaten. Naast Jerk Pork kan de liefhebber ook kiezen voor Jerk Chicken, Jerk Beef en zelfs Jerk Lobster.  

 

Het is niet moeilijk uit te leggen waarom de Jamaicanen uitkijken naar dit festival. Naast het proeven van verschillende variaties van Jerk kunnen de bezoekers zich vermaken met de vele activiteiten. Gedurende het festival treden vele lokale beroemdheden op, zijn er een aantal dansgroepen en enkele kermisattracties aanwezig. Het Jerk Festival in Portland wordt omschreven als een van de grootste ééndaagse Jerk festivals op Jamaica en trekt bezoekers aan van over de gehele wereld.

 

Voor meer informatie: www.portlandjerkfestival.com