Wykeham_McNeill_2

Dr. Wykeham McNeill, Jamaica’s Minister van Toerisme en Entertainment

 

DR. WYKEHAM MCNEILL AANGESTELD ALS NIEUWE MINISTER VAN TOERISME EN ENTERTAINMENT

 

 

KINGSTON, JAMAICA – Dr. Wykeham McNeill, een arts en ervaren parlementariër, is onlangs aangesteld als Minister van Toerisme en Entertainment door de nieuw gekozen regering, dat geleid wordt door Honorary Prime Minister Portia Simpson-Miller. Op 29 december 2011 werd de verkiezing gewonnen door de “People’s National Party (PNP)”.

 

Dr. McNeill is geen onbekende binnen het toerisme. In 2000 werd hij verkozen tot Minister of State in het Ministerie van Toerisme en Sport en twee jaar later werd hij benoemd als verantwoordelijke voor het beheer en de ontwikkeling van toerisme, inclusief de ontwikkeling van het cruise toerisme.

 

In 2007, toen de Honorary Portia Simpson-Miller voor het eerst als Premier Minister werd verkozen, werd hij wederom aangesteld als “State Minister” in het toenmalige Ministerie van Toerisme, Entertainment en Cultuur.

Tijdens de afgelopen regeringsperiode, geleid door de Jamaica Labour Party, was Dr. McNeill de woordvoerder van de oppositiepartij inzake Toerisme en Entertainment.

 

Bij zijn aantreden als de nieuwe Minister van Toerisme en Entertainment in Jamaica kent het eiland een groei in deze sector. Hij is direct gesprekken begonnen met hoofdambtenaren binnen het Ministerie van Toerisme en verschillende agentschappen om toekomstige initiatieven onder de nieuwe regering voor te bereiden. Volgens Dr. McNeill zal het samengaan van toerisme en entertainment in het voordeel werken van beide divisies.

 

“Er komt een boeiende tijd aan voor het ministerie en ik kijk er naar uit om alle medewerkers te ondersteunen in het streven om van beide sectoren een succes te maken,” zei Dr. McNeill. “Door de aanvulling van het entertainment portfolio wordt het ministerie zeker uitgebreid; echter, dit is positief omdat er een duidelijk sterke synergie is tussen toerisme en entertainment en deze potentieel winstgevend is”.

 

Dr. McNeill is van beroep arts en heeft in Havana op het buurland Cuba een medische opleiding gevolgd. Hij is opgegroeid in de parish Kingston, Jamaica. Hij is getrouwd met Sheila en zij hebben twee kinderen Jordan en Ashleigh.