Port Antonio.1350x900De acteur Errol Flynn zei ooit, dat Port Antonio mooier is dan elke vrouw die hij had gezien. Anderen vinden de plek gewoon betoverend, maar een ding is zeker: Port Antonio blijft met zijn ongerepte, weelderige natuur in je geheugen. Dompel jezelf onder in de indrukwekkende omgeving van de Blue Mountains - of in het rustige water van de Blue Lagoon (set van gelijknamige film uit de jaren '80). Maak een bamboevlot tocht over de Rio Grande, leer op een van de vele plantages over de koffieproductie of bezoek de door het tropische oerwoud omgeven Somerset Falls. Ontdek de charmes van de Nonsuch grotten en de Athenry tuinen en laat u betoveren door de aanwezige kolibries. Zelfs de accommodaties in Port Antonio hebben een bijzonder karakter: grotendeels gebouwd in villastijl, worden ze omgeven door tropische tuinen en parken. Port Antonio is een echte geheime tip voor degenen die grote waarde hechten aan de natuur.

 

Hieronder treft u een overzicht van een aantal attracties in Port Antonio en de nabije omgeving. Op de website www.visitjamaica.com wordt een nog uitgebreider aantal mogelijkheden aangegeven.


Port Antonio heeft jaarlijks ook een aantal Top Evenementen:

Juli - Portland Jerk Festival (meestal 1ste zondag)

Oktober - Port Antonio Marlin Tournament

 


GettyImages-93033038. FrenchmansCoveFrenchman's Cove is een perfecte afgelegen en idyllische plek. Het is een van de mooiste stranden in het Caribische gebied met een wit zandstrand gelegen tussen twee met tropisch groen overwoekerde rotsformaties. Op de locatie stroomt vanuit het achterland met exotische tuinen en kristalheldere bergbeekjes koud zoet water in zee. Het is zo idyllisch dat het geen wonder is dat hier grote films werden gedraaid als Dr No, Club Paradise en Treasure Island. In het weekeinde komen veel Jamaicanen uit Kingston en Montego Bay naar deze plek en brengen hier het gehele weekeinde door. Bij Frenchman's Cove kunt u villa's huren. Er is ook een bar / restaurant en wifi.  

 


Website Somerset Falls

IMG 0506.kleinTussen Hope Bay en Port Antonio bevindt zich de Somerset Falls. Wat eerst een oude suiker plantage was die reikte van de bergen tot de zee, is nu een gebied van 97 hectare met adembenemende tuinen met vijvers en watervallen. Het staat er vol met bamboe, varens, cacaobomen, indigo en bomen omhult met mos en de tuin groeit aan de oever van de Daniel River. Een verharde weg leidt u via de rivier naar de andere kant van het park. Gedurende deze wandeling kunt u genieten van de kabbelende watervalletjes en de kalmte. Het pad eindigt bij een diep meer waar u een frisse duik kunt nemen in het helderblauwe water.

Hier wordt u even later opgewacht door een gids die u mee neemt in de roeiboot om door de kalksteengrotten te varen naar de spectaculaire hoofdattractie “The Hidden Falls”. Hier kunt u afkoelen in het water of uw fototoestel vol schieten met plaatjes van de watervallen. (Een tip voor de fotografen: Om de beste foto’s te kunnen maken van de waterval, is het aan te raden de flits van uw toestel uit te doen. De foto’s worden dan nog mooier!). Wanneer u alles gezien heeft, kunt u ook nog lekker gaan eten bij het “Garden Restaurant”.

 

Reach_Falls_2
Website Reach Falls

Bezoek één van de mooiste watervallen op Jamaica. Reach Falls ligt in een onaangetast gebied op circa 1 uur rijden ten oosten van Port Antonio en bevindt zich bij de flanken van de Blue & John Crow Mountains, sinds juli 2015 het eerste UNESCO Werelderfgoed van Jamaica. Omday de watervallen zo afgelegen liggen is het er niet druk en heb je het gevoel dat de watervallen er alleen voor jou zijn. Het water stroomt vanaf de Blue & John Crow Mountains naar de watervallen toe. 

 

Raften_Rio_Grande_2
De Rio Grande is één van de langste rivieren op Jamaica. Deze werd vroeger gebruikt om vanuit het binnenland bananen naar de kust te transporteren. U kunt tegenwoordig per vlot over deze rustig stromende rivier varen en aan de oevers een duik nemen. De tocht kan, afhankelijk van de sterkte van de stroming, circa 3 uur duren.