Ocho Rios viewOcho Rios, gelegen in het midden van de noorkust, kent een centrale ligging en is daarom een uitstekende locatie om een groot deel van het eiland te bezoeken. De hoofstad Kingston, de steden Port Antonio en Montego Bay liggen allemaal op ongeveer 2 uur rijden. In de directe omgeving van Ocho Rios zijn een groot aantal attractie en excursiemogelijkheden. Hieronder treft u een overzicht van een aantal attracties in Ocho Rios en de nabije omgeving. Op de website www.visitjamaica.com wordt een nog uitgebreider aantal mogelijkheden aangegeven.


Ocho Rios wordt jaarlijks in juni het Ocho Rios Jazz Fesival georganiseerd. 

 


Website Green Grotto Caves

GreenGrotto.Klein.20141109 114041Green Grotto Caves was de ultieme plek voor de vluchtende slaven uit de 17e en 18e eeuw. De grotten zijn makkelijk te betreden en worden gekenmerkt door de kalkstenen wanden. Tunnels, kamers, gaten, stalagmieten en stalagtieten zijn binnen in de grotten te vinden. Het meest opvallende is de vorming van het steen en het kleine meer in de binnenste grot.

Seville_Greathouse__Heritage
Website Seville Great House
Een bezoek aan het Seville Great House en Heritage Park aan de noordkust van Jamaica neemt u mee naar het begin van het moderne Jamaica. In deze omgeving stuitte Columbus in 1494 op de Tainos, de oorspronkelijke bewoners van Jamaica. Columus stichtte in die periode Seville, de toenmalige hoofstad van Jamaica. Zo'n 1500 jaar geleden hebben deze Arawak-sprekende Amerindianen het eiland "Xaymaca" ontdekt.

 

IMG 6426.MysticM.klein


Website Rainforest Bobsled Jamaica - Mystic Mountain

Mystic Mountain bij Ocho Rios is een activiteitenpark midden in de tropische omgeving.  Met een stoeltjes lift bent u ongeveer 15 minuten onderweg naar de top en gaat u langs de boomtoppen van soms wel 20 meter hoog. Op de top van Mystic Mountain zijn verschillende activiteiten mogelijk:
- een tocht in een bobslee achtbaan
- hummingbird (kolibrie) farm

- twee vertrekplaatsen voor een Zipline tocht van boomtop naar boomtop

- zwembad, restaurant en souvernirs winkel

- uitkijktoren met een fantastisch uitzicht over Ocho Rios en de cruise schepen

 

Prospect_Plantation_Tours


Website Prospect Plantation Tours

Prospect Plantation is een stuk landbouwgrond waar bananen, cassave, suikerriet, koffiebonen, peper en andere gewassen worden verbouwd. Tijdens deze tour kunt u genieten en meer te weten komen over één van de oudste plantages op Jamaica. In Prospect Plantation heeft u verschillende opties: paardrijden, rondrit met een Buggy, leren koken en kameelrijden.