IMG 4412.Negril.kleinNegril, gelegen aan de westkust, bevindt zich bij het mooiste en langste zandstrand van Jamaica, de "Seven Miles Beach". Bij een verblijf in Negril, met alleen maar laagbouw hotels, heeft u de keuze uit enkele attracties in de directe omgeving. Attracties aan de zuidkust bij Black River liggen op twee uur rijden, terwijl u voor Ocho Rios ongeveer 4 uur nodig heeft. Montego Bay bevindt zich op ongeveer 2 uur rijden. Hieronder treft u een overzicht van een aantal attracties in Negril en de nabije omgeving. Op de website www.visitjamaica.com wordt een nog uitgebreider aantal mogelijkheden aangegeven.


In Negril wordt jaarlijks op de eerste zaterdag van December misschien wel de leukste en kleurrijkste marathon ter wereld georganisserd, de Reggae Marathon. Een top evenement dat enkele duzienden hardlopers uit de wereld wereld aantrekt. Een ander evenement Dream Weekend vindt plaats eind juli - begin augustus 

 

 

IMG 1598.RhodesHall.kleinWebsite Rhodes Hall Plantation

Op circa 10 autominuten ten noorden van Negril bevindt zich een oude plantage, dat tegenwoordig enige villa's en kamers aanbiedt alsook uitstekend geschikt is voor een paardrijtocht. Allereerst rijdt u ongeveer 1 uur langs de kust en bij moerasgebieden, waarna u op het laatst ook te paard te zee in gaat.

 

20141208 164635.RicksCafeWebsite Ricks Café
Een van 's werelds Top 10 bars ter wereld. Wat in 1974 begon als een kleine bar, is inmiddels uitgegroeid tot een hot spot van formaat in Negril. Dagelijks kunt u hier genieten van een reggae band, kijken naar de spectaculaire sprongen van de Jamaicaanse rotsspringers en genieten van de ondergaande zon. Ook toeristen wagen de sprong van verschillende hoogtes, maar wees bewust dat dit altijd op eigen risico is.

 

Roaring_River_Negril
In het hart van de suikerproductie regio's van Westmoreland ligt Petersfield, een dorp waar veel medewerkers van Frome Sugar Estate wonen. Het is één van de oudste dorpen van het eiland, waar in de 17e eeuw de werkers van Roaring River Estate (nabij Savanna la Mar) woonden. Het dorp is vernoemd naar Peter Beckford, die eigenaar was van Roaring River Estate. Het leven gaat hier veel rustiger dan in de rest van de plaatsen op Jamaica. Gedurende de dag zijn de straten leeg en alleen in het weekend zijn er mensen te vinden.
De Roaring River is een spectaculaire rivier die een aantal kilometers onder de grond stroomt voordat hij zichtbaar wordt boven de grond. Bezoekers kunnen de grotten niet betreden zonder begeleiding van een lid van de Roaring River Citizens Association. Net buiten de Roaring River Cave ligt een diep, volgens buurtbewoners bodemloze, lagune.

 

Mayfield_Falls

Website Mayfield Falls

Mayfield Falls is de perfecte locatie om te picknicken, kamperen of wandelen. Andere activiteiten die gedaan kunnen worden zijn: rotsspringen, grotduiken of ontspannen in de natuurlijk jaccuzi's en genieten van de massage. Bezoekers kunnen de lokale volksdansen leren en hoe lokale maaltijden worden bereid met de kruiden en specerijen.