IMG 0745.MBJ.kleinMontego Bay
, de grootste stad van noordelijk Jamaica, is het gehele jaar door een uitstekende plek om veel dingen te doen en te bekijken. Het is ook meestal de start locatie voor een rondreis over het gehele eiland. Hieronder treft u een overzicht van een aantal attracties in Montego Bay en de nabije omgeving. Op de website www.visitjamaica.com wordt een nog uitgebreider aantal mogelijkheden aangegeven.


Montego Bay heeft jaarlijks ook een aantal Top Evenementen:

Januari - Montego Bay Jazz Festival (eind Januari)

Juli - Reggae Sumfest (derde week van Juli)

 


Website Rosehall Great House

Rose_Hall_Great_HouseDe witte heks, Annie Palmer, wacht u op in Rose Hall Great House. Vervloekt door slaven, veranderde Annie de plantage in huis waar gruwelijke dingen gebeurde. Vele slaven waren slachtoffer van haar martelingen en haar drie mannen waren omgekomen. Het Great House is slechts één van de attracties op de Rose Hall plantage. Bezoekers kunnen verder genieten van bergdorpen, suikervelden, luxe villa's, hotels, kilometers lange prachtige stranden en golfbaan "White Witch". Tegenwoordig kunt u ook een avondtoer doen in de Greathouse, het wordt dan pas echt "Spooky".

 

Rocklands_Bird_Sanctuary
Vogelliefhebbers zullen de beste tijd van hun leven hebben terwijl zij een tour maken. Er zijn verschillende tours mogelijk waarbij u heel veel Jamaicaanse vogels ziet, zoals de Doctors Bird en wellicht ook de Jamaican Tody. Met veel geduld en een beetje honingwater komen ze ook op aub hand zitten. Tel: (1-876) 383-5109

Rastafari_Indigenous_Village


Website Rastafari Indigenous Village

In de heuvels van Montego River Gardens bevindt zich Rasta Village, waar u kennis kunt maken met het leven van de Rastafari's in Jamaica. Bij een bezoek aan Rasta Village ontmoet u de mensen uit het dorp en krijgt u meer informatie over de geschiedenis van de rastafari cultuur, flora en fauna. Verder kunt u genieten van een dans- en drumspectakel en het lokale fruit en voedsel proeven.

 

Glinstering Waters
De Luminous Lagoon strekt zich uit van Trelawny tot Falmouth. In de 18e eeuw was Falmouth een belangrijke haven voor de export van suiker. Op de plek waar de Martha Brae River samenkomt met de Caribische Zee, ligt de lagoon waar de grote schepen uit het buitenland hun spullen overlaadden in kleinere schepen om de rivier op te kunnen. In het binnenland werden deze kleine boten gevuld met suiker, rum en andere Jamaicaanse exportproducten, die terug naar de haven werden gebracht. Later ontdekten onderzoekers dat de locatie van de lagune belangrijk was om een andere reden. Het was de enige goede plek om de micro organisme 'dinoflagellates' te observeren, die bloeide op de plek waar zout en water bij elkaar kwamen. Nu gloeien ze in het warme water, wat 's nachts een prachtig beeld geeft.


Website Glinstening Waters
Deze tour vindt plaats vanaf zonsondergang. De boot kan ongeveer 30 mensen aan boord, dus dit is uitermate geschikt voor grote groepen. U vaart over de bekende Luminous Lagoon. Wilt u zwemmen? Vergeet uw zwemspullen niet! U zult namelijk schijnen als u in het water ligt. Deze lagoon geeft licht door het aantal organismes, die licht geven wanneer zij aangeraakt worden. Als het dus regent, geeft de hele rivier licht.