Kingston2.EVWKingston is de grootste Engelstalige stad in het Caribische gebied, het kosmopolitische, levendige en jonge mekka van de traditionele cultuur. Jamaica's hoofdstad is het financiële en economische centrum van het land. Als een majestueus decor stijgen de Blue Mountains op achter de moderne hoogbouw van Uptown Kingston. Op een typische dagtocht aanschouw je de stad met prachtige gebouwen uit de koloniale periode, zoals Devon House, maak je een uitstapje naar de oude piratenschuilplaats van Port Royal en breng je een bezoek aan het Bob Marley Museum. Reggae fans komen niet alleen daarom in Kingston volledig aan hun trekken, maar vooral ook omdat de muziekscene groots en zeer levendig is.


Steeds vaker wordt Kingston aangedaan als een dagexcursie vanauit andere regio's van Jamaica. Montego Bay en Treasure Beach bevinden zich op bijna 4 uur rijden, Ocho Rios en Port Antonio op ongeveer 2 uur rijden.

Hieronder treft u een overzicht van een aantal attracties in Negril en de nabije omgeving. Op de website www.visitjamaica.com wordt een nog uitgebreider aantal mogelijkheden aangegeven.


In Kingston worden jaarlijks verschillende evenemeneten georganiseerd: 

Februari - April: Bacchanal Jamaica - Carnaval

Juni: Caribbean Fashion Week

 


Hike.Cunha Cunha Pass Trail 2900x1350De hoogste berg van Jamaica is de Blue Mountain Peak (2272 m). Vooral vroeg in de ochtend heb je een fantastisch uitzicht: aan de noordzijde Port Antonio en Buff Bay én aan de zuidzijde van Jamaica ligt Kingston. Maar daar gaat een stevige wandeltocht aan vooraf. De wandeling start in de vroege ochtend vanuit een van de lodges, waarna je onder begeleiding van een gids in het donker naar de top klimt. Natuurlijk zijn "hikes' gedurende dag ook mogelijk. De beste periode voor deze "Hike naar de Blue Mountain Peak" is December - April. Vanzelfspreken kunt u ook overdag naar de top hiken.

Port_Royal
Port Royal, gelegen op de landtong voor de kust van Kingstson, is één van de oudste historische plaatsen van Jamaica. Het grootste gedeelte van de voormalige piratenschuilplaats ligt onder de zeespiegel.  Port Royal werd in 1692 door een zware aadrbeving getroffen en daardoor schoof een groot deel van de stad in de zee. De aardbeving van 1907, verschillende orkanen, branden en de uitdunning van de bevolking hebben de stad weggevaagd. Ondanks dit alles zijn de wateren rond Port Royal een archeologische goudmijn, dat historische verhalen verteld over de vroegere Engelse bezetting. In Port Royal bevindt zich het Jamaica National Heritage Trust (JNHT), die onlangs een onderzoek naar de onderwater wereld hebben afgerond en een piratenschip hebben ontdekt bij de haven van Kingston. Duizenden kunstwerken zijn hersteld en er zijn plannen om een museum te ontwikkelen waar deze tentoon kunnen worden gesteld. Het huidige Port Royal is erg rustig en 'dorps". De ruines van het fort kunnen worden bezocht en het dorp is ook de plaats om naar het eilandje Lime Cay te vertrekken.

 

Olde_Jamaica_Tours


Website Olde Jamaica Tours

Olde Jamaica Tours neemt u mee langs mooie kerken en kathedralen, musea, stranden en bergen of één van de trainingsplekken waar grote Jamaicaanse atleten trainen. Ook is er een tour die u meeneemt naar het Bob Marley museum. U leert tijdens deze tour de historie van Jamaica en de cultuur en natuur van Kingston kennen.

 

lime_cay_goed
Op 15 minuten vaarafstand van Port Royal ligt een klein, laagliggend eiland met één van de mooiste stranden van Jamaica. Lime Cay is het grootste eiland van de eilanden bij de kust van Port Royal. Het is een onbewoond eiland met enkele pick nick mogelijkheden.  Op zondag vertrekt de lokale bevolking met picknickspullen naar het eiland, om te lunchen. Vanaf hotel Gran Port Royal varen bootjes naar Lime Cay. De zee rond Lime Cay is een perfecte plek om te snorkelen.